Магазин
Пн–Пт 10:00–18:00
Сб–Нд 11:00–18:00
Ми на звʼязку
!!! З чого складається захист і покриття кузову автомобіля?1 фото

!!! З чого складається захист і покриття кузову автомобіля?1

31.08.2023

Покупка автомобіля — це покупка мрії, комфорту, мобільності, швидкості, надійності та задоволення. Це покупка з довгостроковим терміном використання. Тому не лише кількість проїжджених кілометрів, але й захист та покриття кузова прямо впливає на термін експлуатації авто.

Одним з найбільш важливих та вартісних елементів авто є його кузов. Тому важливим є покриття кузова та захист кузова автомобіля. Вплив води, повітря, агресивних хімічних дорожніх реагентів, вологості, високих чи низьких температур спричиняють пошкодження лакофарбового покриття і зменшення захисту, наслідком чого стає знищення металу кузов від корозії.

Зміст

  1. Як захистити авто від корозії?
  2. Методи та засоби захисту
  3. Етапи обробки кузова

Як захистити авто від корозії?

Антикорозійний захист автомобіля — це складний та різнобічний процес. Варто зазначити, що значно легше та швидше запобігти корозії, ніж боротися з нею.Антикорозійні матеріали для авто діляться на ті, що можуть зупинити корозію (з інгібіторами) та антикори, що перешкоджають виникненню корозії: консервуючі речовини: воскові (для закритих порожнин і внутрішніх поверхонь) або бітумні (для днища та колісних арок).Антикорозійна обробка авто повинна бути ефективною, а саме проникати в різні мікротріщини і розколи та пробиватися крізь шар, де вже утворилася іржа, витісняти, на поверхні вологу і сіль та запобігати утворенню корозії.

Антигравійна плівки — надійний засіб від механічних пошкоджень та іржі для авто навіть для найбільш вразливих частин: бамперів, нижньої частини порогів, передньої частині капота. Прозора текстура плівки робить її невидимою з високим захисним ефектом.

Володимир Онищук

Методи та засоби захисту

Захист від корозії кузова автомобіля можна здійснювати за допомогою різних методів та засобів.

  • Методи та засоби захисту
  • Рідке скло дає відмінний захисний ефект від піску, дрібних камінців, солі та льоду у зимовий період, а також водовідштовхувальний ефект. Рідке скло для авто має більш довговічний ефект та захищає кузов від корозії.
  • Антигравійна плівки — надійний засіб від механічних пошкоджень та іржі для авто навіть для найбільш вразливих частин: бамперів, нижньої частини порогів, передньої частині капота. Прозора текстура плівки робить її практично невидимою з високим захисним ефектом. Її легко знімати при необхідності.

Обробка кузова автомобіля дозволяє збільшити термін експлуатації та зменшити витрати на обслуговування. Тому слід професійно підбирати антикорозійні матеріали для авто.

slide-1 фото
slide-2 фото
slide-3 фото

Етапи обробки кузова

Обробка кузова авто починається з миття. Будь-яке нанесення повинно відбуватися на очищену поверхню. Наступний етап — це просушування, що включає збирання вологи та знежирення поверхні. Антикорозійна обробка кузова здійснюється аерозольними апаратами, що наноситься декількома шарами.

Пам'ятайте, огляд авто двічі на рік (навесні і восени) дозволить виявити місця пошкоджені корозією недоліки, за потреби зняти корозію з авто.

Під час ретельного огляду кузову, необхідно позначати пошкоджені ділянки, зачищати, покривати антикорозійними речовинами. По можливості під час миття треба використовувати нежорсткі капронові щітки, правильно застосовувати режими миття при високому тиску води. Застосування таких порад безпосередньо будуть впливати на рівень захист кузова автомобіля від корозії.